◕‿◕。)Assalamualaikum readers ◕‿◕。..:: Terima kasih sudi singgah ! ::..◕‿◕。What's meant to be will always find a way.◕‿◕。

Sunday, June 03, 2012

Apa tu P3P ?

Salam , P3P? Apa tu? Itulah singkatan untuk novel Pukul 3 Pagi . Novel terbaru dari Aina Emir. Cetakan pertamanya dijual masa berlangsungnya pesta buku di PWTC and the good news is adik kesayangan aku dah belikan novel tu untuk aku siap dengan autograf dari penulisnya! Teruja sangat2! Sebelum adanya novel tu , aku selalu layari blog KMJ untuk baca novel di situ . Kemudian cerita dalam blog tu dah dibukukan oleh penulis kesayangan aku , kak Aina Emir. Klik untuk tahu dengan lebih lanjut mengenai penulis kesayangan aku tu :)

"Biar hilang semua yang kumiliki , asal masih ada kamu"


Aku berkenalan dengan Dania Hayat, Anas Zuhayr, Khairin dan ramai lagi. Jom cari tahu sinopsis tentang cerita ni. Seronok tau!

Pukul 3.00 pagi sudah menjadi sinonim dengan ritma otaknya kerana di waktu begitu dia sering berlegar-legar di alam maya, terutama di blog Kuntum Merah Jambu. Maklumlah pada siang hari, dia bekerja di sebuah syarikat ICT. Pada waktu malamlah dia aktif dengan bisnes online nya.

Pun begitu, Dania atau ‘Nia’ berdepan dengan masalah bekalan yang sering kali terputus. Ketika itulah, lelaki kacak tapi ‘brutal’ bernama Danish muncul sebagai hero. Danish beria-ia memaksa abangnya Anas untuk membantu Nia. Semestinya ada udang di sebalik mi goreng, itulah sangka Nia. Dania juga mempunyai masalah dalam keluarga. Ibu dan ayah tidak sehaluan. Malah, bertimpa-timpa musibah datang memberi tekanan. 

Sementara itu, kehadiran bos berpersonaliti ‘enigma’ di tempat kerjanya sering kali buat Nia jadi bingung. Ada ketika Khairin garang macam singa, ada masa dia jadi macam anak kucing. Tentunya lelaki genius itu mampu menggoyahkan perasaan Nia, mungkin kerana ‘kepelikan’ dan ‘keunikan’ yang ada pada dirinya. Lagipun, bukankah Khairin memang ada hati pada Dania? 

Tetapi… siapa pula agaknya yang suka benar mengganggu Nia di awal pagi? Keadaan itu kadang-kadang membuatkan dia rimas dan sakit hati. Sesungguhnya, Dania tidak pernah teringin untuk bermadu kasih dengan hak orang. 

Pukul 3.00 Pagi, membincangkan perasaan ‘baik’ vs ‘jahat’. Apakah mungkin label ‘baik’ pada Dania mampu untuk berubah? Bukankah dia sekadar manusia biasa yang tidak lari daripada melakukan kesilapan? Tapi… kenapa Kak Rina marah-marah dan menganggap Dania tidak bijak dalam urusan memilih calon? 


Selamat membaca ! 

No comments:

Post a Comment