◕‿◕。)Assalamualaikum readers ◕‿◕。..:: Terima kasih sudi singgah ! ::..◕‿◕。What's meant to be will always find a way.◕‿◕。

Wednesday, January 26, 2011

Kehidupan : Bercinta?BERCINTA!  wah!!! seronoknya..(bagi yang belum pernah merasai) Disayangi dan dikasihi oleh insan yang bernama lelaki.Rasa dihargai sebab everyday..everytime..mesti ada yang caring tentang kita kan.. Kalau difikir-fikir,orang yang something wrong dengan mind dia je yang tak nak ada cinta.. Tapi bagi yang pernah merasai cinta..pernah dilukai dan disakiti,pasti serik mencari cinta atau menerima cinta lagi..Tak semua la,sesetengah je..Tapi bila dah lama-lama mesti mencari cinta itu kembali kan? 

Hebat sungguh yang namanya CINTA ni kan. Sampaikan yang sakit menjadi sihat..yang gemuk menjadi kurus..yang kurang pandai menjadi pandai..yang malas menjadi rajin..yang jahat menjadi baik..Besar sungguh jasa cinta ni..Mampu merubah yang negatif menjadi positif..(kalau cinta itu di jalan yang betul la..maksudnya,berada di landasan yang betul seperti yang ditetapkan syarak.. 

Orang selalu cakap cinta pertama..tapi wujudkan ia? tu no komen kot! maybe ada.. atau maybe TIDAK! pape pun selamat maju jaya kepada insan2 yang bercinta..semoge percintaan itu berakhir dengan akad nikah yang membawa kepada kebahagiaan..Amin.. Kan orang kate,jodoh itu selalu bersama cinta..tapi cinta tak selalu bersama jodo.. Bunyi cam pelik kan.. tapi entahlah..Faham-faham sendiri jela kot..hehhe.. Semua insan mempunyai perasaan cinta..Memang seronok! Sape je yang tak nak kan? Yang penting batasan dalam pergaulan tu harus dijaga ! Tapi seeloknya bercintalah selepas kahwin.. Itu lebih seronok lagi ! Bukan sahaja terhindar daripada melakukan dosa malahan terhindar juga dari fitnah manusia. 

***Berfikir seketika

No comments:

Post a Comment